Șape lichide

Parchetul din lemn masiv si stratificat – perfectiunea naturii in pardoseli cu rafinament

Sapele sunt parti ale constructiilor care fac trecerea de la structura casei , catre finisajele pardoselilor.

Daca sunt aplicate direct pe placa de beton, fac corp comun cu aceasta si preia tensiunile din placa, de aceea , ideal sau de dorit este ca sapele sa fie aplicate pe un strat de separatie sau pe straturi de termo si fonoizolatie, adica sape flotante.

Rolul sapelor este de a indrepta neplaneitatile placilor de beton, dar nu de putine ori sapele sunt aproape la fel de strambe ca si betoanele.

 Sapele , cele de ciment  in special , au contractii, de aceea se impune taiere de rosturi de dilatatie.

Sapele trebuie sa depasesca niste valori minime de rezistente la compresiune, la smulgere, la incovoiere, de aceea , de multe ori se apeleaza la armarea si aditivarea lor, lucruri de multe ori complicate, costisitoare si nu de putine ori fara effect pozitiv.

De multe ori la sape critica este cota maxima la care se pot turna, de multe ori grosimea lor minima conteaza foarte mult, deasemenea greutatea lor.

La renovarile locuintelor, sapele de obicei nu se schimba, mai ales ca prin sape trec de multe ori tevi, cabluri. Acest fapt face ca sapa sa fie aceeasi pe toata durata vietii respectivei constructii, ea nu se inlocuieste sau daca se face, implica eforturi foarte mari si foarte costisitoare.

Sunt foarte multe probleme legate de sape, aplicarea lor nu este una la indemana oricui, mai ales pentru faptul ca implica volume de material foarte mari, insa exista o sapa perfecta, o sapa ideala, o sapa pe care oricine si-ar dori-o, beneficiar sau constructor, care rezolva toate aceste probleme si mai vine cu inca multe alte avantaje in plus fata de sapele clasice de ciment. Aceasta este sapa de ipsos, care se foloseste doar la interior si care este foarte cunoscuta , mai ales ca este ideala peste incalzirea prin pardoseala.

Transferul ei termic este cu cel putin 35% mai bun, densitatea ei este maxima, nu are deloc bule de aer si deoarece este fluida la aplicare, imbraca tevile perfect si ramane cu acestea in contact pe toata suprafata  lor , asigurand un randament termic maxim, iar suprafetele sunt perfecte.

Aceste sape sunt sapele pe care le-am ales noi sa le aplicam si de 15 ani de zile , am aplicat multe sute de mii de mp, probabil ne apropiem de 1milion de mp , dupa datele furnizorilor nostri, din care peste 90% au fost aplicate peste instalatii de incalziri in pardoseala.

Lucrări din portofoliul nostru

Vezi portofoliu
Tona

Sisteme de economisire a energiei

arrow-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram