Despre noi

------------------

Mincons Prest

Firma Mincons Prest s-a înfiinţat din anul 2007 şi activitatea de bază a fost construcţia de case şi blocuri la faza de “roşu”. Aceasta presupunea lucrări de dulgherie, construcţii armături de oţel-beton şi zidărie. Aveam în echipă un lider, un constructor adevărat, cu o experienţă de peste 40 de ani şi cu mai multe calificări în acest domeniu, un nume care reprezenta pentru constructorii sibieni modelul de urmat: un om care îşi cunoştea bine meseria, un om modest, dar foarte respectat, un om de cuvânt şi un prieten de nădejde pentru oricine îi cerea ajutorul.

Numele firmei nu însemna nimic, dar respectul de care se bucura mentorul şi liderul nostru, făcea ca firma să se bucure de un renume şi de o popularitate deosebită, fapt care se transforma în solicitări de execuţii ale caselor, mult peste capacităţile de atunci ale firmei. Pentru că nu ne pricepeam la afaceri în aceeaşi măsură ca şi în execuţie şi nici nu promiteam mai mult decât puteam face, firma nu a crescut impresionant în cifre, doar în notorietate şi portofoliu de lucrări. Însă clienţii cărora le construiam casele la roşu, apreciind seriozitatea şi profesionalismul nostru, ne rugau să le executăm şi mai departe, alte lucrări, gen tencuieli, şape, termoizolaţii, instalaţii şi alte finisaje. De fiecare dată noi îi rugam să caute pe altcineva, pentru că la aceste lucruri nu ne pricepeam în mod deosebit şi nu doream să facem lucrurile cu jumătate de masură. Însă dupa un timp, când îi reîntâlneam pe vechii clienţi, ne mărturiseau că le pare rău că nu am vrut să facem noi mai departe şi celelalte lucări, că “meseriaşii” care au venit după noi, nu s-au mai ridicat la acelaşi nivel de profesionalism cu care îi obişnuisem.

În virtutea acestor lucruri am făcut investiţii în scule, utilaje şi multă informaţie, ajungând în 13 ani, cei mai buni aplicatori de şape lichide din Sibiu şi împrejurimi, executând lucrări impresionante ca dificultate şi/sau suprafeţe pentru sute de proprietari de case, dezvoltatori imobiliari, dar şi pentru antreprenori foarte respectaţi din Sibiu, cel mai mare dintre aceştia fiind firma CONA.

În ultimii 6 ani, ne-am perfecţionat în construcţia de coşuri de fum, şeminee şi termoşeminee, în montajul instalaţiilor de încălzire în pardoseală, sistemelor de panouri solare, pompe de caldură, aerisiri automate cu recuperare de caldură, în hidroizolaţii, montaj şi lucrări de reabilitare sau întreţinere a parchetului de lemn masiv sau stratificat.
Acum, după 13 ani de la înfiinţarea firmei, având în spate un portofoliu deosebit de lucrări şi recomandări, de care nu putem fi decât foarte mandri, începem o nouă etapă de dezvoltare a firmei, prin deschiderea unui depozit logistic şi a unui showroom în Şelimbăr, prin care ne propunem să asigurăm în primul rând sibienilor, dar şi locuitorilor din judeţele învecinate, servicii de neegalat, să ridicăm ştacheta aşteptărilor la un nivel care nu a mai fost atins până acum, în ceea ce priveşte consultanţa şi construcţia unei case, mai ales din punct de vedere al maximizării reducerilor de cheltuieli cu încălzirea şi creării unui confort deosebit.
Credem că vom reuşi, nu pentru că am fi inventat noi ceva ce nu ştiu alţii, dar avem între noi un lider, care nu a uitat nici o clipă cine este şi de unde vine şi nici faptul că omenia, respectul pentru oameni, este mai presus de orice. Iar dacă aceste lucruri ne-au adus atât de departe în 13 ani, cu paşi mici, dar siguri, într-un timp mult mai scurt o să ne ajute să ne atingem şi celelalte ţinte pe care ni le-am propus.
De aceea, începând cu anul 2012, am ales un Motto care să ne reprezinte, pe noi ca echipă, dar şi produsele noastre:

Toţi ceilalti sunt mai ieftini, … dar noi ne mândrim cu asta!
Această sintagmă a fost de la început criticată, că este mult prea îndrăzneaţă, că alungă clienţii care vor interpreta că suntem cei mai scumpi, etc.


Am ales cu grijă furnizorii de produse, în special producatori germani, lideri în Europa şi în lume, fiecare pe segmentele lor, aşa cum sunt Spartherm, Wolf, Roth, Gerflor, Weinmann&Schanz, Tona, Baumit, Lasselsberger Knauf, dar şi italieni pentru parchet precum Vermeister sau spanioli (Revestech). In trecut am lucrat si cu branduri olandeze (Kalfire on Top) și norvegiene (Nordpeis), insa acum alegerea noastra de top este Spartherm, un brand in care ne regasim si cu care colaboram cu foarte multa placere. 

Acum mottoul nostru sună bine pentru toată lumea şi alegerea făcută de noi este respectată şi perfect înţeleasă, şi anume “fără compromisuri”.

Şi pentru că toată lumea civilizată luptă pentru poluare cât mai scăzută, pentru eficienţă energetică maximă, pentru faptul că absolut toate produsele noastre au fost selectate în primul rând pentru eficienţa şi rezistenţa în timp, am realizat că noi nu vindem doar nişte produse de calitate superioară, ci sisteme de economisire a energiei, la cel mai înalt grad posibil.

De aici provine numele german sub care suntem cunoscuţi, EnergieSparSysteme sau pe scurt ESS.
Administrator
Drăghici Cosmin

Sisteme de economisire a energiei

arrow-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram